Annons


i&m - invandrare och minoriteter startsida

   IN ENGLISH | KONTAKT
 
   STARTSIDA       OM OSS       ARKIV       SPECIAL       LÄNKAR       BESTÄLL   


 

« SPECIAL

Lära i verkligheten

I dagens skola blandas olika kulturella, sociala och religiösa värderingar – men hur ska man närma sig de problem och utmaningar som detta innebär? ”Lära i verkligheten” heter ett specialnummer av tidskriften i&m som har interkulturell undervisning som tema.

Det mångkulturella perspektivet bör med tiden bli en naturlig del av all lärarutbildning och därför har i&m fått i uppdrag att sammanställa tidigare publicerade och nyskrivna artiklar anpassade till lärarutbildningens speciella krav.

Specialnumret ”Lära i verkligheten” används nu på ett flertal lärarutbildningar. Den utgör exempelvis en del av den obligatoriska kurslitteraturen i AUO (Allmänt utbildningsområde), det vill säga ett delmoment i den grundutbildning som är gemensam för alla blivande lärare vid Växsjö universitet. Numret används också på lärarhögskolorna i Stockholm, Uppsala och Malmö, vid Södertörns högskola och på lärarutbildningen i Södertälje med flera.

Artiklarna i ”Lära i verkligheten” ger en beskrivning av den mångkulturella skolan samt de tankar och den forskning som präglar den pedagogiska utvecklingen. Här möter man de nya teorierna, får ta del av erfarenheterna – så väl de positiva som de negativa. Innehållslista kan du ladda ner här.

Specialnumret är på 52 välmatade men ändå lättlästa sidor och kostar endast 60:- inklusive moms! Vid samtidig beställning av fler än 50 ex utgår rabatt. Beställer du samtidigt temanumret ”Förskolan i fokus” (ord pris 40 skr) får du båda, ”Skolpaketet” för paketpriset 85 skr plus porto.


Jag vill beställa «Lära i verkligheten» för 60 kronor + porto!

Jag vill beställa «Skolpaketet» för 85 kronor + porto!

Lära i verklighetenNR 2 MAJ 2012

Visa nummer »

 
Sök artikel

 
 
Konferenstips »

 
 
Kulturtips!
Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som vi på i&m, Invandrare & Minoriteter gillar. Exempelvis Expo, Fjärde Världen och Tidningen Opsis Barnkultur.

i samarbete med tidningsbutiken.se

 

Copyright i&m 2006. All rights reserved.

Powered by iPublishing