Annons


i&m - invandrare och minoriteter startsida

   IN ENGLISH | KONTAKT
 
   STARTSIDA       OM OSS       ARKIV       SPECIAL       LÄNKAR       BESTÄLL   


 

« SPECIAL

Med förskolan i fokus

Förskolan ska bemöta varje barn utifrån deras eget kulturella arv. Men osäkerhet om vad det innebär i praktiken leder till att pedagogerna ofta betonar det annorlunda. Detta är ett temanummer om pedagogiken och föräldrarnas roll i förskolan och under de första skolåren.

Olika synsätt på fostran kan urarta till en dragkamp om ”barnens bästa”. Föräldrasamverkan fungerar ibland sämre än vad både föräldrar och lärare önskar. Dialog kring skilda normer och metoder i uppfostran behövs men utan att föräldrarnas roll som förebild ifrågasätts.

Artiklarna i ”Förskolan i Fokus” tar upp handfasta situationer, allt från föräldrasamverkan till flerspråkiga barns språkanvändning, om hur lärarforskning går till, varför placeras invandrarnas barn oftare i särskola än andra barn, om arbetet i Romsk Kulturklass – bara för att nämna några av frågeställningarna. Innehållslista kan du ladda ner här. Vill du också läsa ingresserna följer du länken till Nr 3/2007 i Arkivet.

Temanumret ”Förskolan i fokus” används nu på ett antal lärarutbildningar som komplement till ”Lära i verkligheten” specialnumret om interkulturell undervisning i skolan. (mer om detta under ”Lära i verkligheten”)

Temanumret är – som vår ordinarie utgåva – på 44 sidor och kostar som vanligt 40:-. Specialnumret ”Lära i Verkligheten” kostar 60 :-. Beställer du båda, som paket, ”Skolpaketet” kostar de tillsammans 85:-. Porto tillkommer. Vid beställning av fler än 50 ex / paket utgår rabatt.

Jag vill beställa « Förskolan i fokus » för 40 kronor + porto!

Jag vill beställa «Skolpaketet» för 85 kronor + porto!

Med förskolan i fokusNR 2 MAJ 2012

Visa nummer »

 
Sök artikel

 
 
Konferenstips »

 
 
Kulturtips!
Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som vi på i&m, Invandrare & Minoriteter gillar. Exempelvis Expo, Fjärde Världen och Tidningen Opsis Barnkultur.

i samarbete med tidningsbutiken.se

 

Copyright i&m 2006. All rights reserved.

Powered by iPublishing