Annons


i&m - invandrare och minoriteter startsida

   IN ENGLISH | KONTAKT
 
   STARTSIDA       OM OSS       ARKIV       SPECIAL       LÄNKAR       BESTÄLL   


 

« SPECIAL

Boendepaket:

I ”Stadsliv”, 5/2008 diskuteras stadsutveckling ur det sociala perspektivet. Hur byggs mänskliga miljöer och ett hållbart samhälle för alla? ”Mitt hem – min borg”, 4-5/2007, är ett dubbelnummer om hur miljonprogrammens nödvändiga upprustning öppnar möjligheter. Men tar vi dem tillvara?

Arkitekter och bostadsbolag är alltför fixerade vid estetiska värden anser de boende som efterlyser god service, tillgänglighet, affärslokaler och större variation i lägenhetsstorlekar. De boendes utanförskap däremot är en konsekvens av ökad fattigdom och social polarisering och kan inte lösas i ”utanförskapsområden”! Därmed inte sagt att någon ska behöva bo i ett område som upplevs som förslummat. För innehållsförteckning "Mitt hem – min borg", klicka här. Se även uppföljningsnumret ”Stadsliv”, 5/2008.

Både ”stadsliv” och ”mitt hem – min borg” vänder sig till dig som redan arbetar med eller planerar att engagera dig i stadsförnyelse i stort – till dig som har hållbar utveckling och omdaning av miljonprogramområdena i fokus. Boendepaketet erbjuder en snabb kompetenshöjning och är ytterst lämplig som underlag för intern fortbildning och kurslitteratur i urbanfrågor och integration. ”Mitt hem – min borg” används redan som kurslitteratur på universitetsutbildningar.

Numren kan beställas var för sig eller som paket:
Jag vill beställa «Mitt hem – min borg» för 60 kronor + porto!
Jag vill beställa «Stadsliv» för 40 kronor + porto!
Jag vill beställa «Boendepaketet» för 85 kronor + porto!
Vid samtidig beställning av fler än 50 ex utgår rabatt.

Boendepaket:NR 2 MAJ 2012

Visa nummer »

 
Sök artikel

 
 
Konferenstips »

 
 
Kulturtips!
Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som vi på i&m, Invandrare & Minoriteter gillar. Exempelvis Expo, Fjärde Världen och Tidningen Opsis Barnkultur.

i samarbete med tidningsbutiken.se

 

Copyright i&m 2006. All rights reserved.

Powered by iPublishing